Historiallinen voitto SM-sarjassa

Naisten Squash-liigaa Mikkeli 27.9.2014

Perjantai 26.9
Starttasimme Iidan ja Millan kanssa syksyn sekä koko OSK:n liigahistorian ensimmäiselle pelireissulle perjantaina 26.9. Matka alkoi ihan perinteisen kaavan mukaan että jokin tavara oli unohtunut joukosta, tällä kertaa Iidan elintärkeä puhelimen laturi.
Pääsimme kuitenkin lähtemään Oulusta n. 17:00, ensimmäinen pysähdys häämötti vajaan parin tunnin päässä Pyhäsalmella jossa tauton sekä matkustamon tankkaus.
Matka jatkui syksyisessä säässä, vettä puski vaakassa Jyväskylän korkeudelle saakka. Vaajakoskella lyhyt stoppi jonka jälkeen vielä viimeinen stintti kohti Mikkeliä.
Saavuimme aikataulun mukaisesti kello 22:23 yöpaikkaikkaamme joka sijaitsee välittömästi Squash-hallin läheisyydessä. Suoritimme pikaiset iltatoimet ja nukkumaan, takana pitkä päivä ja pelit alkaisivat lauantaina kello 11:00.

Lauantai 27.9
Herätys kello 8:30, aamutoimet ja hallille n. 9:50. OSK:n naisten liigajoukkueeseen tälle kaudelle saatu vahvistus Henrietta "Hetta" Huuhka, oli jo odottelemassa meitä parkkialueella. Pikaiset tervehdykset ja uudet liigapaidat jakoon.
Aamun ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui ESRC 3 joukkue.
Pelit aloitti Iida, jota vastaan asettui Anni Lehikoinen. Kaksi ensimmäistä erää oli todella vaisua pelaamista Iidalta, erälukemien ollessa Iidalle ensimmäinen erä 13-11, toinen erä 10-12, kolmas ja neljäs erä meni sitten selvemmin 11-5 ja 11-3.
Toisessa pelissä Hetta näytti kuitenkin osaamistaan ja voitti puhtaasti Sanna Kovumäen 3-0, erät 11-2, 11-3, 11-3, tämä ratkaisi naisten liigahistorian ensimmäisen otteluvoiton OSK:lle
Kolmannessa pelissä kuumeen kanssa alkuviikosta painineen Millan peli lähti hieman ontuen käyntiin kun vastaan asettui Jenni Heikkilä. Ensimmäinen erä oli lievää haparointia, mutta se kääntyi vahvan lopun ansiosta Millalle 11-9. Toinen erä alkoi erittäin lupaavasti johto parhaimmillaan 6-0, muutama pieni virhe sattui erän puoliväliin mutta erä kuitenkin Millalle 11-6. Kolmas erä oli sitten Millan selvää hallintaa eränumeroin 11-2.
Iltapäivällä vastaan asettui astetta kovempi vastus ESRC 2, joukkueella Emilia Korhonen, Riikka Piekäinen ja Nea Falck
Iidaa vastaan asettui ennalta arvioituna haastavampi vastus Nea Falck, joka oli edellisen pelinsä voittanut 3-0. Ensimmäinen erä meni selvästi Nealle, Iidan pallot jäivät liian keskelle etuseinää, josta ulottuvana pelaajana Nea pystyi helposti napsimaan tarvittavat pisteet. Erä Nealle 11-2
Toinen erä oli paljolti ensimmäisen toistoa, erä Nealle 11-6.
Kolmas erä oli tasaisin tilanteen ollessa Nealle 7-6, muutama helppo pallo Nealle ja tilanne oli 11-6 ja peli selvä 3-0
Toinen iltapäivän peli Hetta vs Emilia Korhonen
Ensimmäinen erä meni Emilialle eränumeroin 11-4, Hetta taisteli hyvin, mutta ei voinut Emilian taitojen ollessa astetta paremmalla tasolla mitää.
Toinen erä meni Emilian hallinnassa numeroin 7-0, Hetan sortuessa muutamaan helpohkoon virheeseen. Erä Emilialle selvästi 11-1.
Kolmas erä,  erän alku kulki kutakuinkin tasaisessa merkeissä Hetan johtaessa jopa 2-0. Erä oli tasaisimmillaan kohdassa 6-4, tämän jälkeen Emilia vei loppuerän näytöstyyliin 11-4 ja koko ottelun 3-0.
Päivän viimeisessä ottelussamme Millaa vastaan asettui Riikka Piekäinen, joka edellisessä 5 eräisessä ottelussa saalisti ESRC1 joukkueen Piia Ojalalta voiton 3-2.
Ensimmäisen erän vei Milla erittäin hyvällä pelillä 11-9, toinen erä meni Riikalle 11-5, nyt alkoi hieman alkuviikon kuumeilu näkyä.
Kolmas erä meni Riikalle selvin numeroin 11-3, Millan pelissä oli väsymyksen merkkejä joka pallon perään ei vaan jaksanut mennä.
Neljäs erä, Milla taisteli tilanteessa 5-2, mutta Riikan rutiini ja Millan helpohkot virheet koituivat tappioksi numeroin 11-2 ja koko peli 3-1.
Tappio ESRC2:lle numeroin 3-0
Pelin ehkä hienoin hetki oli kuitenki se kun pitkään naisten liigaa pelaanneet konkarit tulivat antamaan Millalle täyden tunnustuksen erittäin hienosta taistelusta.
Nyt suihkun ja syönnin kautta, kohti kotia ja uusia liiga haasteita..