Pojat alle 17 :Teemu Mankinen , Severi Salminen
Tytöt alle 15: Saana Valasma & Iida Takaluoma

Sovittiin, että tehdään treffit Oulunsalon lentokentällä 5.00 aikoihin, kun lennot Hesaan lähtee 6.00. Siellähän sitten törmättiin väsyneisiin pelaajiin ja vanhempiin. Suurin osa porukasta oli herännyt jo 4.00 aikoihin, joten pitkä päivä oli tulossa.

Matkatavaroiden tsekkaus toimi juuri niin vaikeasti kuin vain automaattisilla systeemeillä voi toimia. Liput saatiin automaateista kuten myös matkalaukkujen lipareet, mutta silti ne piti viedä henkilökunnalle erikseen tarkistettaviksi … tosi automattista !!

Odotustilassa törmättiin OSK:n Marko Pääkköseen, joka oli matkalla Oktober-festivaaleille pitämään nahkahousuja ja OSK:n lippua ylhäällä.

Seuraava integrointi tapahtui Kööpenhaminassa, jossa törmättiin muihin suomalaisiin: Koivuniemiin &  Ollikaisiin & Falckin Neaan.

Kuljetus hallille oli järjestetty hyvin, mutta ihmetystä aiheutti se, että pelit alkoivatkin saman tien eikä meillä ollut aikaa viedä esim. tavaroita hotellille.

Suurin osa pelaajista oli vielä silmät sikkuralla aikaisesta herätyksestä ja se kyllä valitettvasti näkyi pelissä. Ainoa ekakierroksen voittaja oli Teemu, joka otti rutiinivoiton vastustajastaan. Oskari olisi voinut haastaa vastustajansa paremmin, mutta keskisuuri jännitys ja väsymys olivat tällä kertaa esteenä voiton tiellä ja tappio tuli 3-1 lukemilla. Kaksi ensimmäistä olivat Oskulta virheiden ja jännityksen kanssa taistelua kun taas kolmas ja neljäs erä menivät pienen jalkavamman seurauksena varovaisiksi eikä Osku enää pystynyt haastamaan vastustajaansa. Seuraavassa pelissä vastaan tuli lohkon ensimmäiseksi sijoitettu;  Tim Roesch oli 20 senttiä Oskua lyhyempi, mutta Oskun kipsi ei ollut vieläkään murtunut ja 3-0 tappio oli tosiasia. Perjantaipäivän viimeisessä ottelussa oli vastassa Tanskan Mads Pedesen, joka oli tämän lohkon helpoin vastustaja. Osku voitti tämän Suomi-Tanska maaottelun  3-0. Oskun puolesta voi sanoa, että ihmeellisen tiukka perjantaipäivä, kun ottaa huomioon kuinka pitkän matkan päästä tultiin pelaamaa. Toisaalta normaalipelillä Osku olisi voinut voittaa kaikki 3-0, mutta kun pelikipsi iskee niin Oskun peli valitettavasti taantuu ja silloin ns. helpot pelitkin hävitään.

Teemu otti 3-0 voiton Tanskan Nicolai Friz Weelistä. Hyvää ja virheetöntä peliä Teemulta. Seuraavalla kierroksella vastustajaksi tuli kaavion ensimmäiseksi sijoitfettu Israelin Nadav Raziel. Kaveri oli vaan yksinkertaisesti kaikessa parempi eikä Teemu edes yrittänyt parastan. Tämä näyttää olevan Teemun tapa kunnioittaa parempaa vastusta ja se on jotain, mistä pitää päästä jatkossa eroon!!

Severi pelasi ensimmäisen pelin Sveitsin Kevin Bernettiä vastaan. Vastus oli selvästi parempi eikä Severin oma peli ei oikein lähtenyt missään vaiheessa kulkemaan. Oliko syynä kisakipsi vai matkaväsymys, mutta joka tapauksessa tappio tiesi tippumista alakaavioon, jossa vastustajana oli Tanskan Jos Amstutz. Peli oli huomattavasti tasaisempaa, mutta pientä kipsiä & luottamusta omaan kämmenlyöntiin oli jo havaittavissa. Toisessa erässä Severi pääsi johtoon, sai pidettyä johdon ja näin ollen tasoitti erät 1-1:een. Tempo oli kovaa ja kolmannessa erässä pitkät pallorallit kääntyivätkin Tanskan pojalle. Neljäs erä oli puolestaan tiukkaa vääntöä ja 8-8 tilanteessa muutama turha peltiin osunut lyönti ratkasi pelin, tosin Tanskan poika oli selvästi Severiä paremmassa kunnossa. Jatkossa, jos halutaan voittaa tällaisia pelejä, olisi myös Severiä nähtävä Rantakylässä lenkkeilemässä, jotta peruskunto paranisi.

Tytöt pelasivat eri lohkoissa, Saana A- ja Iida B-lohkossa. Reilu kerho jatkui — Saana pelasi omat lohkopelinsä heti perjantaina. Ensimmäisessä pelissä tuli vastaan Tanskan Klara Kildemoes Kragh. Saana haastoi hyvin vastustajansa ensimmäisessä erässä ja pääsi jo eräpallon makuun, mutta muutaman turhan peltilyönnin jälkeen erä meni vastustajalle 11-13. Toisessa ja kolmannessa erässä pelattiin tasaisesti — Tanskan tyttö löi perusvarmasti palloa taakse ja Saana yritti katkaista välistä, mutta lämmin kenttä käänsi heikon hyökkäyksen  Kalran eduksi ja Saana joutui puolustukannalle ja hävisi palloja. Saanaa selvästi rasitti lentomatka ja aikainen peli, mutta tilanteelle ei voinut mitään, joten ei muuta kuin seuraavaa ottelua odottamaan. Vastassa olikin Skotlannin Georgia Adderley; tyttö oli todella isokokoinen ja vanhan oloinen. Georgia löi peruslyöntiä taakse virhettömästi ja haki Saanan hyvätkin hyökkäyslyönnit etukentältä sekä pelasi pitkiä palloralleja, jotka väsyttivät Saanan. 3-0 tappio oli tosiasia.

Ensimmäisenä Iida pelasi B-lohkossa kolmanneksi sijoitettua Sabine Peterseniä vastaan. Iida oli sijoitettu lohkossa toiseksi, joten pienet toiveet voitosta olivat olemassa. Iidallakin matkaväsymys näkyi ja hän olikin koko pelin ajan hieman hermostuneen oloinen.  Tanskatar Sabine pelasi palloja takakentälle eivätkä Iidan jalat toimineet halutalla tavalla. 3-0 tappio oli pieni yllätys, mutta pelillisesti Sabinen oli tällä kertaa selvästi parempi.

Toisessa ottelussa vastaan tuli lohkon ensimmäiseksi sijoitettu Sveitsin Nora Spahn. Ensimmäisessä erässä tuli taas turhia peltilyöntejä ja näin ollen tiukka erä meni Noralle 7-11. Toinen erä oli jo menossa Iidalle, mutta lopetuskipsi iski 9-6 tilanteessa ja erä menikin harmittavasti Noralle 9-11. Kolmas ja neljäs erä menivät selvästi sisuuntuneelle Iidalle, joka onnistui volley-lyönneissä etukentälle eikä Nora voinut mitään. Kolmas ja neljäs erä Iidalle 11-2 ja 11-4. Viides erä olikin sitten tuskaa — peli näytti jo menevän selvästi Iidalle, joka oli jo 9-6 johdossa. Tällöin huudin Iidalle, että lyö tai pelaa pitkää palloa. Seurauksena oli se, että Iida löi seuraavan pallon katsomoon. Tämän jälkeen en enää huutanut mitään muuta kuin #€%€#”€&%€ sanoja…  Nora tasoitti pelin ja sai jo ottelupallon, mutta Iida taisteli. Iida teki virheitä, mutta niin niitä teki myös vastustaja… Ottelu meni lopulta Iidalle 3-2, viimeinen nitro erä päättyi 17-15 !!! Hieno taisteluvoitto Iidalle.

Seuraavaksi oli siirtyminen hotellille. Sovimme, että söisimme hotellilla, mutta sen olivatkin valloittaneet vanhemmat kuorolaiset.  Emme jaksaneet kuunella paikallisia kirkkoviisuja, joten  päätimme lähteä Kööpenhaminan keskustaan Hard Rock Cafeeseen syömään. Ihan ok idea, vaikka saimme jonottaa ruokapaikkaa 40 min. Samalla selvisi, että Tanskassa yli 16- vuotiaat saavat ostaa ja juoda olutta laillisesti. Mielenkiintoinen fakta, jota EMME KÄYTTÄNEET HYVÄKSI !!!

4.10.2014 Lauantai:
 Iidan pelit jatkuivat ja lohkossa oli vastassa heikoin lenkki, Tanskan Sofie Larsen Drejegaard. Iida oli tutustunut vastustajaansa ja oli vakuuttunut voitostaan. Niinhän se olikin — 3-0 voitto suomi neidolle (11-6, 11-7, 11-3). Iida oli selvittänyt itsensä mitalipeleihin, jossa vastustajaksi tuli skotlannin hirmu Georgia.

Semifinaali Georgiaa vastaan lauantaina ei muodustunut klassikoksi. Georgia moukaroi vahvoilla peruslyönneillään Iidan pihalle, eikä 3-0  (11-7, 11-5, 11-2) tappio jättänyt selittelyille sijaa. Jatkossa pitää treenata takakenttäpeliä, jotta pystyisimme vastaamaan tämän tyyppiseen peliin paremmin.

Iidan pronssipeli on sunnuntaina Tanskan Klara Kildemones Kraighia vastaan.

Saanalla oli lauantaille vain yksi peli ja sekin vasta iltapäivällä, joten Saana vietti viisasti aamupäivän tutustuen Kööpenhaminaan ja saapui hallille vasta iltapäivällä, jolloin aikataulut olivat myöhässä jo yli tunnin. Saana pelasi oman pelinsä  Tanskan Sofie Larsen Drejegaardia vastaan. Tanskan tyttö pelasi hyvin, vaikka hänen rystynsä olikin heikko.  Jos pallo jäi liian lyhyeksi, Sofie pystyi yllättävän hyvin tappamaan pallon, mikä tuotti Saanalle vähän ongelmia kolmannessa erässä, jonka Saana hävisi, Muutoin Saana pelasi kisojen parhaan pelinsä ja voitti 3-1 (11-8, 11-6, 6-11, 11-6)

Teemulla oli vastassa Tanskan Kasper Sotold Pedersen. Tanskan poika oli selvästi parempi, joten Teemu pelasi ensimmäisen erän ja käveli loput kaksi erää, kun huomasi, ettei välttämättä pärjään paremmalleen.  Mielenkiintoinen pelitaktiikka??? Sunnuntaille Teemulle jäi vielä peli sijoista 11-12 Sveitsin Kevin Bernetiä vastaan.

Severi sai lauantaipäivän kunniaksi luovutusvoiton, mikä vähän harmittaa, kun kerran Tanskaan asti on tultu pelaamaan. Illalla vastassa olikin Tanskan Simon Steenhodt Jensen. Kaveri ei ollut teknisesti Severiä parempi, mutta kunnoltaan selvästi kovempi. Niinpä ottelu pikkuhiljaa kääntyi tanskalaisen maajusiin nimiin ja Severin saldona oli 1-3 tappio (11-7, 9-11, 8-11, 5-11) sekä hajotettu maila. Vaikka tappio harmitti on peli silti mennyt selvästi eteenpäin ja rystykin alkaa olla jo varmempi siinä mielessä, että pallot saatiin jo ohjattua nurkkaa kohti ja ne olivat lähellä seinää ja tarpeeksi syviä. Sunnutaille jäi sitten maaottelu Norjan poikaa vastaan.

Oskarin lauantai oli suurelta osin odottelua, sillä jatkopeli pelattaisiin vasta 19:00 paikallista aikaa eikä vastustaja selviäsi, vaikka se kaikille paikalla olioille oli selviö jo 12:00 aikaan. Niinpä saimme sovittua, että Oskari ja Axel Ollikainen pelaisivat oman pelinsä jo 16:00 aikoihin.  Axel on kehittynyt paljon ja Oskari tuskaili oman pelinsä kanssa, mutta onnistui voittamaan ottelun 3-1 (10-12,11-7,11-9,11-6) ja pääsi näin ollen pelaamaan sijoista 9-10 sunnuntaina.

Launatai- ilta venyi todella pitkälle.  Olimme syöneet hallilla hyvää ruokaa (burgereita), joten päätimme osalla porukkaa ( Iida , Saana, Severi & J-P ) viettää iltaa pelaamalla korttia J-P:n & Severin hotellihuoneessa. Myös Oskaria ja Teemua yritettiin houkutella mukaan, mutta pojat olivat sen verran väsyneitä, että päättivät mennä suosiolla nukkumaan. Sitä meidänkin olisi varmaan pitänyt tehdä, sillä valmistautuminen sunnuntaipäivän peleihin ei ollut optimaalinen croisanttien & tanskalaisten herkkujen seurassa. Korttipelit loppuivat paikallista aikaa noin 24: 00. Junnut voittivat korttipelit, itse olin statistin roolissa — vuosien varrella ovat taidot päässeet ruostumaan !! Ilta oli hauska ja suurin osa tanskalaisita herkuista katosi parempiin suihin.  Onneksi tajusimme lopettaa ajoissa, sillä itse ainakin nukahdin samantien, kun sai heitettyä tytöt huoneesta ulos ;-)

Sunnuntai 5.10.2014

Oskari pelasi oman pelinsä Tanskan vasenkätistä Marcus Jespseniä vastaan. Ensimmäinen erä meni Oskulle, mutta sitten tapahtui jotain ja peli käänyi Marcukselle. Osku keskittyi lähinnä lyömään palloja keskelle kenttää ja taputtelemaan jänteitä … Ei mitään parasta peliä Oskulta .

Teemu pelasi oman sijoitusottelunsa Sveitsin Kevin Bernettiä vastaan. Pelaajat olivat samantyylisiä — kovaa lyöviä ja tempopeliä suosivia nuoria miehiä. Teemu voitti kolmannen erän, mutta oli todella väsynyt ja paukkuja seuraavaan erään näytti jäävän vähän. Niinhän siinä sitten kävi, että Teemun ylimääräiset hyppelyt T-pistessä kuluttivat Teemun vähäisetkin voimat ja kaksi seuraavaa erää menivät suoraan Sveitsin pojalle ja näin ollen tuloksena oli harmittava tappio 2-3 (3-11, 11-9, 11-8, 4-11, 6-11)

Severi pelasi oman sijoitusottelunsa (sijat 27-28) Norjan Andreas Bötä vastaan. Tässäkin ottelussa pelaajiat olivat suunnilleen samaa tasoa, mutta Norjan kaveri oli Severiä jonkin verran kovakuntoisempi, vaikkakin Severi oli teknisesti taitavampi. Peli on todella tasaista vääntöä ja täynnä pitkiä palloralleja. Severi johti ensimmäistä erää 10-6, mutta onnistui päästämään pelin jatkopalloille ja häviämään erän 11-13. Harmittava loppukipsi iskee, mutta siitä pääse eroon vain pelaamalla ja keräämällä lisää kokemusta. Toinen erä meni Severille 11-8 hienolla pelillä, kolmas erä meni norskille, kun englantilainen konsultti kävi kertomassa vastustajalle, että Severin kämmenpuolta pitää painostaa enemmän, mikä tuotti tulosta. Severi mussutti erätauolla, että kämmen ei toimi, mutta unohti kuitenkin sen tosi asian, että rystylle ei vastustajan enää kannattanut lyödä, koska sieltä ei tullut virheitä ja Severi sai napsittuja volley-pisteitä. Pienen moitivointikeskustelun jälkeen sanoin, että Severin kämmen on ase ja että hänen pitäisi keskittyä lyömaan palloa virheettömästi taakse. Neljäs erä näytti hyvältä — Severi johti jälleen 10-7.  Lähdin siinä vaiheessa hakemaan vettä ja kun tulin takaisin, oli Severi voittanut erän 12-10 !!!!  Viidenteen erään lähdettäessä Norjan poika näytti parempikuntoiselta ja epäilin, että tämä peli on jo hävitty, sillä Severi puuskutti kuten isänsä ensimmäisen erän jälkeen. Viides erä meni kuitenkin helposti Severille ja herra pelasikin kisojen parhaan eränsä — ei virheitä, syviä lyöntejä taakse, Severi malttoi odottaa riittävän helppoa hyökkäyspaikaa etukentälle ja niinpä erä ja kisojen eka voitto 3-2 (11-2) numeroin !!!’

Iidan pronssipeli oli Tanskan Klara Kildemones Kraghia vastaan. Peli oli äärinmäisen tiukka ja täynnä pitkiä palloralleja. Eroja oli vaikea löytää näin tasaisessa pelissä. Ensimmäisessä erässä Iidalla oli jo eräpallo, mutta jälleen lopetuskipsi iski ja erä hävittiin 10-12. Toisessa ja kolmannessa erässä pelattiin tasaisesti ja ja päädyttiin tiukkaan 9-9 tilanteeseen, jolloin taas pieni otteen herpantuminen vei erät Klaralle ja tuloksena oli äärinmäisen harmittava tappio 3-0.

Tanskan reissusta OSK:laisille kotiläksyiksi tulee harjoitella takakenttäpelaamista — ja paljon. Siinä olemme selvästi jäljjessä muita, mutta onneksi sitä eroa on helppo saada kiinni treenamalla !!

Reissu Tanskaan oli todella mukava ja opettavainen.  Jos vaan on mahdollista, niin ensi vuonna lähdetään reissuun isommalla porukalla.